UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din România Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Presa

  Comunicate de presa
Conferinte de presa
UGIR-1903 in presa
   
     Materiale
 
Ei ne dau. Din nou. Stim sa profitam? citeste»


S-a sfarsit cu "La vie en rose"! (actualizata!) citeste»


Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  UGIR-1903 in presa
   
 
2012-08-08

Revista Presei din 8 august 2012

Confederaţiile patronale şi sindicale acuză FMI de imixtiune în legislaţia din domeniul muncii

Prezentăm un comunicat de presă comun al confederaţiilor patronale şi sindicale din România:

Confederaţiile sindicale şi confederaţiile patronale semnatare consideră ca dialogul social şi respectul faţă de muncă este un criteriu esenţial al construcţiei europene în domeniul muncii. La modul declarativ, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai structurilor financiare din Uniunea Europeană au subscris permanent la aceste principii.

In fapt, reprezentantii Fondului Monetar International si ai structurilor financiare din Uniunea Europeana, sustin impunerea unor conditii care vor duce la desfiintarea dialogului social prin eliminarea Contractului Colectiv de Munca la toate nivelurile.

Modificarile aduse legislatiei muncii in 2011 au dus la scaderea drastica a numarului Contractelor Colective de Munca. Desi justificarea guvernului Boc a fost intarirea dialogului social sectorial este de notat faptul ca nu a mai fost incheiat nici un Contract Colectiv de Munca la nivel sectorial, iar efectul imediat in domeniul relatiilor de munca a fost acela al escaladarii numarului de conflicte de munca.

Intrarea in vigoare a Legii nr. 62/2011 a dus la un blocaj institutional, iar deblocarea acestuia nu poate fi facuta in baza impunerilor neintemeiate ale FMI.

Confederatiile patronale si confederatiile sindicale semnatare protesteaza fata de imixtiunea reprezentantilor actualei misiuni a Fondului Monetar International si ai structurilor financiare din Uniunea Europeana care, prin impunerea unor conditii aberante fata de legislatia din domeniul muncii din Romania, isi depasesc in mod abuziv competentele si atributiile.

Confederatiile sindicale si confederatiile patronale semnatare solicita Guvernului sa nu cedeze presiunilor facute si sa evalueze serios competentele reprezentantilor partii romane in cadrul negocierilor.

Confederatiile patronale si confederatiile sindicale semnatare solicita Guvernului sa apere si sa sustina, cu prioritate, in cursul negocierilor cu FMI-UE interesul national al dezvoltarii economico-sociale prin folosirea concreta si eficienta a Dialogului Social care să genereze pacea sociala.

Bogdan Iuliu Hossu
Presedinte CNS “Cartel ALFA”
Ioan Niculae
Presedinte PATROROM
Ion Samoila
Presedinte CNSLR Fratia
Vasile Turcu
Presedinte CONPIROM
Dumitru Costin
Presedinte BNS
Marius Eugen Opran
Presedinte UGIR 1903
Iacob Baciu
Presedinte CSDR
Marian Milut
Presedinte UNPR
Ion Popescu
Presedinte CS “Meridian”
Gheorghe Naghiu
Presedinte PR

http://www.amosnews.ro/confederatiile-patronale-si-sindicale-acuza-fmi-de-imixtiune-legislatia-din-domeniul-muncii-2012-08-

Sindicatele şi patronatele cer Guvernului - "Nu cedaţi presiunilor FMI

Principalele confederaţii sindicale şi patronale cer Guvernului să nu cedeze "presiunilor" FMI şi ale structurilor financiare din UE cu privire la legislaţia muncii din România, aceste instituţii impunând, în opinia sindicaliştilor, condiţii ce ar duce la desfiinţarea dialogului social.

"Confederaţiile sindicale şi confederaţiile patronale semnatare au considerat şi consideră că dialogul social şi respectul faţă de muncă este un criteriu esenţial al construcţiei europene în domeniul muncii. La modul declarativ, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai structurilor financiare din Uniunea Europeana au subscris permanent la aceste principii. În fapt, reprezentanţii Fondului Monetar International şi ai structurilor financiare din Uniunea Europeană susţin impunerea unor condiţii care vor duce la desfiinţarea dialogului social, prin eliminarea Contractului Colectiv de Muncă la toate nivelurile", se arată într-un comunicat trimis ieri şi semnat de liderii Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR), "Meridian", Patrorom, Conpirom, UGIR - 1903, Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) şi Patronatul Român (PR). Potrivit sindicatelor şi patronatelor, modificările aduse legislaţiei muncii în 2011 au dus la scăderea drastică a numărului contractelor colective de muncă, ceea ce a avut ca efect "escaladarea numărului de conflicte de muncă". "Intrarea în vigoare a Legii nr. 62/2011 (Legea dialogului social - n.r.) a dus la un blocaj instituţional, iar deblocarea acestuia nu poate fi făcută în baza impunerilor neîntemeiate ale FMI", se mai arată în comunicat. Confederaţiile protestează astfel faţă de "imixtiunea reprezentanţilor actualei misiuni a Fondului Monetar International şi ai structurilor financiare din Uniunea Europeană care, prin impunerea unor condiţii aberante faţă de legislaţia din domeniul muncii din România, îşi depăşesc în mod abuziv competenţele şi atribuţiile".

http://www.crisana.ro/stiri/politica-1/sindicatele-si-patronatele-cer-guvernului-nu-cedati-presiunilor-fmi--127025.html

Reacţiile sindicatelor şi patronatelor faţă de poziţia delegaţiei FMI-UE

Confederaţii sindicale Cartel „Alfa”, BNS, CSDR, CNSLR – Frăţia, Meridian şi confederaţiile patronale din cadrul PATROROM consideră că dialogul social şi respectul faţă de muncă este un criteriu esenţial al construcţiei europene în domeniul muncii, se arată într-un comunicat de presă.

„La modul declarativ, reprezentanţii FMI şi ai structurilor financiare din Uniunea Europeană au subscris permanent la aceste principii. În fapt, reprezentanţii FMI şi ai structurilor financiare din Uniunea Europeană, susţin impunerea unor condiţii care vor duce la desfiinţarea dialogului social prin eliminarea Contractului Colectiv de Muncă la toate nivelurile.

Modificările aduse legislaţiei muncii în 2011 au dus la scăderea drastică a numărului contractelor colective de muncă. Deşi justificarea guvernului Boc a fost întărirea dialogului social sectorial, este de notat faptul că nu a mai fost încheiat nici un contract colectiv de muncă la nivel sectorial, iar efectul imediat în domeniul relaţiilor de muncă a fost acela al escaladării numărului de conflicte de muncă.

Intrarea în vigoare a Legii nr. 62/2011 a dus la un blocaj instituţional, iar deblocarea acestuia nu poate fi făcută în baza impunerilor neîntemeiate ale FMI.

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale semnatare protestează faţă de imixtiunea reprezentanţilor actualei misiuni a FMI şi ai structurilor financiare din Uniunea Europeană care, prin impunerea unor condiţii aberante faţă de legislaţia din domeniul muncii din România, îşi depăşesc în mod abuziv competenţele şi atribuţiile.

Confederaţiile sindicale şi confederaţiile patronale semnatare solicită Guvernului să nu cedeze presiunilor făcute şi să evalueze serios competenţele reprezentanţilor părţii române în cadrul negocierilor.

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale semnatare solicită guvernului să apere şi să susţină, cu prioritate, în cursul negocierilor cu FMI-UE interesul naţional al dezvoltării economico-sociale prin folosirea concretă şi eficientă a dialogului social, care să genereze pacea socială” – se arată în comunicatul de presă.

http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-reactiile-sindicatelor-si-patronatelor-fata-de-pozitia-delegatiei-fmi-ue-141376

Un olandez va evalua economia României şi va analiza măsurile propuse de Guvernul condus de Victor Ponta

Faţa neplăcută a austerităţii

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au făcut un tur de forţă al ministerelor • Concluziile vizitei le vom afla peste câteva săptămâni • S-a discutat, printre altele, despre majorarea salariilor, scăderea TVA la alimente, privatizări, dar şi despre acordarea unui nou împrumut, României

Vizita delegaţiei comune a reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional (FMI), Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, aflate la a şasea misiune de evaluare a acordului stand-by cu România, are loc pe fondul unei crize politice, astfel că negocierile au fost mai dure ca de obicei. Cu atât mai mult cu cât Cabinetul Ponta a decis majorarea salariilor bugetarilor la nivelul anului 2010. În plus, aceasta este prima misiune condusă de Jules Erik De Vrijer (foto), olandezul care a ocupat, în ultimii ani, funcţia de director adjunct al departamentului pentru Europa din cadrul FMI.

http://m.ziuanews.ro/stiri/fata-neplacuta-a-austeritatii-82345

Roşeanu (CFR Călători): Investiţii de 400 milioane euro în material rulant în orizontul 2014 - 2020 (interviu)

CFR Călători va putea beneficia, în intervalul financiar 2014 - 2020, de minimum 400 milioane de euro pentru achiziţii de material rulant, investiţie cofinanţată de Uniunea Europeană.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/141363-Roseanu-CFR-Calatori-Investitii-de-400-milioane-euro-in-material-rulant-in-orizontul-2014-2020-interviu.html

Luna august aduce reduceri de până la 30% la maşinile executate silit

Reducerile pentru maşinile executate silit ajung, în luna august, până la 30%, conform cifrelor centralizate de portalul Executari.com, remise miercuri AGERPRES.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/141359-Luna-august-aduce-reduceri-de-pana-la-30-la-masinile-executate-silit.html

INS: Resursele de energie primară ale României au scăzut cu 2,8% în primul semestru al anului (date provizorii)

Resursele de energie primară ale României au totalizat, în primele şase luni ale anului, 17,269 milioane tone echivalent petrol (tep), în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, relevă datele provizorii publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/141343-INS-Resursele-de-energie-primara-ale-Romaniei-au-scazut-cu-28-in-primul-semestru-al-anului-date-provizorii.html

Profitul net al Petrom a urcat la 2,027 miliarde lei, în primul semestru din 2012

Grupul Petrom a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un profit net de 2,027 miliarde lei, cu 16% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate, miercuri, de companie.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/141337-Profitul-net-al-Petrom-a-urcat-la-2027-miliarde-lei-in-primul-semestru-din-2012.html

Rovana Plumb: Finanţarea Programului Rabla va fi reluată cu 15.000 de tichete într-o primă etapă

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a dat asigurări marţi, la Giurgiu, că finanţarea Programului Rabla va fi reluată cu 15.000 de tichete într-o primă etapă.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/141272-Rovana-Plumb-Finantarea-Programului-Rabla-va-fi-reluata-cu-15000-de-tichete-intro-prima-etapa.html

Lukoil a scumpit benzina cu 12 bani/litru şi motorina cu 9 bani/litru

Lukoil a majorat, de marţi, preţul benzinelor comercializate în staţiile proprii cu 12 bani/litru şi pe cel al motorinelor cu 9 bani/litru.

În staţiile Lukoil, un litru de benzină Euroluk a ajuns la 5,98 lei, unul de ECTO 98 la 6,61 lei, un litru de motorină Euro L Diesel la 6 lei şi unul de ECTO Super Diesel la 6,32 lei.AGERPRES

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/141250-Lukoil-a-scumpit-benzina-cu-12-banilitru-si-motorina-cu-9-banilitru.html

Hidroelectrica cere scăderea livrărilor pe piaţa reglementată şi adaosuri mai mici la distribuitori

Hidroelectrica cere ANRE să-i recunoască preţul de cost, să plafoneze marjele de adaos ale transportatorilor şi distribuitorilor şi să permită reducerea cantităţii de energie livrate pe piaţa reglementată, unde compania ar urma să alimenteze doar populaţia şi instituţiile publice, nu şi firme.

http://www.mediafax.ro/economic/hidroelectrica-cere-scaderea-livrarilor-pe-piata-reglementata-si-adaosuri-mai-mici-la-distribuitori-9930882

Ponta se întâlneşte miercuri cu delegaţia FMI şi spune că şi el e "un pic îngrijorat", ca şi de Vrijer

Premierul Victor Ponta se va întâlni miercuri cu membrii delegaţiei FMI, CE şi BM, el spunând că este, ca şi şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, "un pic îngrijorat de ceea ce a fost", dar că situaţia de criză s-a încheiat după referendum, iar Guvernul îşi va respecta angajamentele.

http://www.mediafax.ro/politic/ponta-se-intalneste-miercuri-cu-delegatia-fmi-si-spune-ca-si-el-e-un-pic-ingrijorat-ca-si-de-vrijer-9929050

Ponta cere miniştrilor să comunice doar prin Ministerul de Finanţe pe tema FMI: Nu discută nimeni de capul lui

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor ca toate comunicările privind acordul României cu FMI să fie transmise prin intermediul Ministerului de Finanţe, arătând că nu este bine ca Guvernul să vorbească "pe şapte voci" şi că informaţii comunicate direct de către miniştri au fost recepţionate prost

http://www.mediafax.ro/economic/ponta-cere-ministrilor-sa-comunice-doar-prin-ministerul-de-finante-pe-tema-fmi-nu-discuta-nimeni-de-capul-lui-9928555

Ponta: Sunt de acord cu Isărescu. Este nevoie de calm, dialog, mesaje de predictibilitate

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că este de acord cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, privind efectele tensiunilor politice, şi că în această perioadă este nevoie de "calm şi dialog", pentru a fi transmis un mesaj de predictibilitate şi stabilitate.

http://www.mediafax.ro/economic/ponta-sunt-de-acord-cu-isarescu-este-nevoie-de-calm-dialog-mesaje-de-predictibilitate-9927942

Antonescu: Guvernul a dat dovadă de timiditate şi ezitare, Ponta pare ameninţat şi intimidat

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că a observat că Guvernul a dat dovadă de "timiditate şi ezitare" în chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmând că premierul Victor Ponta pare "ameninţat şi intimidat" în ultimele zile.

http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-guvernul-a-dat-dovada-de-timiditate-si-ezitare-ponta-pare-amenintat-si-intimidat-9929796

Realizata de Corina Preda 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.