UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Activitate

  Dialog social
Materiale, documente
Publicatii
Evenimente
Stiri, informatii
Misiuni economice
Inchiriere sali
   
     Materiale
 
Ei ne dau. Din nou. Stim sa profitam? citeste»


S-a sfarsit cu "La vie en rose"! (actualizata!) citeste»


Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  Stiri, informatii UGIR-1903
     
 
Explosiv! Să vă spun din pricina cui a pierdut România 3,5 miliarde de euro

Nasolia s-a produs: Comisia Europeană a īntrerupt finanţarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Din bucătăria jegoasă a POSDRU ţāşnesc īn toate direcţiile gāndacii şi şobolanii. Unii au dat, iar alţii au luat şpagă. După ce s-a şpăguit, s-au deturnat fonduri, ca să fie infracţiunea mai rotundă. Azi vom radiografia un caz tipic de deturnare de fonduri alocate prin POSDRU: contractul 82/5.1/S/54952 “QualiMatch – Sistem integrat de asistenţă pentru īmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii pe baza calificării” – denumit īn continuare QualyMatch; beneficiar: Uniunea Generală a Industriaşilor din Romānia “UGIR-1903”; Valoare: 3.600.000 euro.

Īn anul 2009, fostul preşedinte al UGIR-1903, Ioan Cezar Corāci, a īnaintat spre aprobare īn cea mai deplină conspirativitate, la autoritatea de management POSDRU, proiectul QualiMatch, conceput īmpreună cu cele două fiice ale sale.

Corāci este fostul director al campaniei electorale a lui Emil Constantinescu īn 1992 şi fost deputat CDR īn mandatul 1996-2000. Are dinţi de iepure, faţă de codobatură, ochi mici de sobol şi o atitudine de popāndău mereu la pāndă, care parcă ascunde ceva anume. Ceva ce urmează să aflăm īn conţinutul acestui articol. Colegiul director al UGIR-1903 a aflat de demersurile lui Corāci şi a sesizat-o pe Cristina Zevedei, directorul general al Autorităţii Manageriale (AM) POSDRU, că proiectul QualyMatch a fost aprobat ilegal de instituţia pe care o păstoreşte.

Zevedei a fost bărmăniţă la Bistro Ateneu şi vorbeşte ruseşte īn familie. A avut o ascensiune rapidă īn PD, fapt care a ajutat-o să părăsească īndeletnicirea de īmpinge tava, să se mărite cu omul de afaceri liberal Andrei Zevedei, născut la Moscova, să absolve inutila Universitate Romāno-Americană, să se īmprietenească cu Eba şi Nuţi şi să-şi deschidă o agenţie de top modele şi un salon de īnfrumuseţare īn incinta hotelului Athénée Palace Hilton. Cum era de aşteptat, Zevedei avea treburi serioase, motiv pentru care nu a găsit timp să răspundă la provocarea Colegiului director al UGIR – 1903.

Īntre timp Corāci şi-a derulat proiectul īn binecunoscutul stil smuls-stors-deturnat-pitit, după includerea īn colectivul de management a celor două fiice ale sale şi a două perechi de naşi. Organismul Intermediar Regional (OIR) de Sud-Est al POSDRU, cu sediul īn Brăila, a aprobat ca Cezar Corāci să semneze un contract de finanţare īn valoare de 15.801.256,77 RON şi īnregistrat sub nr. E8276/28.10.2010, deşi acesta nu mai deţinea nici o calitate de conducere īn UGIR-1903, īncă din data de 20 martie 2010. Finanţarea este aprobată de Valentin Mocanu, īncă secretar de stat īn Ministerul muncii, familiei şi protecţiei sociale, care şi-a luat şi el dreptul din contract.

Dat fiind faptul că numitul Corāci şi-a adus ciugulitoarele din familie la īmpărţirea mălaiului comunitar, fapta se subīnscrie unui clasic conflict de interese cu caracter de act de corupţie.Aşa se face că managerul de proiect Liliana Maria Corāci, fiica lui Cezar Corāci, a fost remunerată cu un salariu net de 21.416 RON pe lună, pentru un program de lucru lunar de 6 ore/zi x 20 de zile/lună, iar sora ei Ioana Corāci, angajată pe postul de asistent comunicare reţea īn cadrul echipei de management, cu un salariu 6.853 RON lunar pentru 20 zile x 4 ore/zi. La o asemenea pleaşcă divină, Cezar Corāci nu putea să rămānă indiferent şi s-a băgat şi el īn proiect, pe funcţia de coordonator contract şi metodologie, īn schimbul unei retribuţii lunare de 7.138 RON, pentru un program de 2 ore/zi x 20 zile/lună.

Īn total, numai īn perioada ianuarie – martie 2011, cei trei membri ai familiei domnului cu dinţi de iepure, faţă de codobatură, ochi mici de sobol şi o atitudine de popāndău mereu la pāndă, care parcă ascunde ceva anume, au īnşfăcat 105.521 RON din bani europeni. Regulamentul CE 1083/2006 pentru stabilirea prevederilor generale pentru Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Fondul Social European şi Fondul de Coeziune incriminează faptele care asigură avantaje pentru rudele şi afinii managerului de proiect pānă la gradul II inclusiv, prin includerea acestora īn echipa de proiect.

Neregulile se sancţionează cu īncetarea imediată a contractului īn baza unei simple notificări, urmată de restituirea sumelor ce au fost deja trase.|n ciuda tonelor de sesizări făcute de colegiul director al UGIR-1903, la Autoritatea de Management (AM) POSDRU şi OIR POSDRU Sud-Est, nu s-a luat nicio măsură. Conform afirmaţiilor lui Corāci făcute unor apropiaţi, proiectul a fost promovat de īncă secretarul de stat Valentin Mocanu. „Poţi să stai liniştit”, a zis Corāci, „totul este perfect legal fiindcă Mocanu i-a pus pe cei de la AM POSDRU să-mi dea derogări pentru toate problemele pe care tu le consideri ca ilegale. Doar nu era nebun să-şi omoare singur găina care-i livrează ouăle de aur”.

Ei, uite că ouăle de aur au fost luate de sub găina Comisiei Europeane, iar Mocanu va trebui să răspundă de acum īncolo la o sumedenie de īntrebări, ca de altfel şi Liliana Carmen Ionel, noul director general al AM POSDRU, deja demisă săptămānă trecută de premierul Ungureanu, legate de motivul pentru care Romānia a reuşit să piardă o finanţare de 3,5 miliarde de euro. Īn mod ironic, Ministrul Muncii a dat de ştire că toţi beneficiarii POSDRU vor trebui să dea cu subsemnatul pe propria răspundere că nu au oferit foloase necuvenite nici unui funcţionar public din cadrul AM POSDRU şi OIR. Ancheta va fi coordonată inclusiv de secretarul de stat Valentin Mocanu.

http://www.catavencii.ro/Exclusiv-sa-va-spun-din-pricina-cui-a-pierdut-romania-35-miliarde-de-euro_0_3149.html 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.